Зачекайте...
×

49-ий театральний сезон

49-ий театральний сезон
1 липня нескорений DNIPRO OPERA 🎼🇺🇦 закрив свій 49-ий театральний сезон. Він був дуже нелегкий, але насичений на творчі події. Спочатку ми багато та дуже плідно працювали як волонтерський центр, а зараз активно допомагаємо нашим захисникам та вимушеним переселенцям, для яких, до речі, в нашому театрі працює спеціальна програма лояльності з продажу квитків на вистави. Ми першими в Україні серед музичних театрів відгукнулися на нові реалії життя в прифронтовій зоні та вирішили поставити балетну виставу, яка б віддзеркалювала стан нашої країни, нескореність та мужність нашого народу. Так народився балет «Нескорені», у якому через танець ми прагнемо показати справжню ціну української незалежності та свободи, внутрішній стан кожного українця, який сьогодні виборює своє право на існування.
В серпні на запрошення організаторів Пуччинієвського фестивалю в Італії для італійського глядача ми презентували оперу «Богема» та ексклюзивну концертну програму «Моє ім’я – Україна». У вересні ми створили дитячий хор, юні артисти зараз активно задіяні не тільки в концертних програмах театру, а й в оперних виставах «Богема» та «Принцеса Турандот». З лютого по квітень колектив театру в складі солістів опери, артистів хору та оркестру гастролював Великобританією з оперними виставами «Кармен», «Аїда» та «Мадам Батерфляй», де нас дуже тепло зустрічали. До репертуару театру повернулися музична казка «Снігова королева» та оперета «Містер Ікс» українською мовою. Ці вистави дуже подобаються нашому глядачеві, вони постійно проходять з аншлагом.
Хочеться згадати про цікаві та оригінальні концертні програми, які розширили репертуар театру. Та сприяли залученню нових глядачів до «Дніпро Опера». Серед яких ексклюзивна концертна програма «Щедрик», яка була присвячена100-річчю першого виконання «Щедрика» англійською мовою. Також творчі сили театру підготували дуже яскраву концертну програму «Rock in the Opera» та театралізоване шоу «Привид в Опері». Після тривалої відсутності в репертуар театру нарешті повернулась українська опера «Запорожець за Дунаєм». Жага нашої нескореної нації до волі та незалежності, любов до рідної землі – це те, що об’єднує нас і зараз з героями опери Гулака-Артемовського, тому ця вистава надзвичайно актуальна.
В номінації «За найкращу танцювальну виставу і виставу фізичного театру» наш театр з балетною виставою «Лісова пісня» бере участь у фестивалі-конкурсі «ГРА».
Після 10-літньої перерви на сцену повернувся поновлений балет «Даремна обережність». Він став своєрідним мостом між поколіннями балетних танцівників. Артисти, які зараз танцюють головні партії, ще 10 років тому виходили в цій виставі як учні хореографічної школи, а сьогоднішні педагоги-репетитори тоді танцювали партії головних героїв.
Чого ми очікуємо? Ми всі прагнемо Перемоги і щиро в це віримо. Ми продовжуємо зміцнювати та гідно тримати культурний фронт працюючи над створенням театру європейського рівня. Тому від ювілейного сезону ми чекаємо нових і яскравих творчих проектів, над якими зараз уже працює весь колектив театру.
В осені відбудеться найзнаковиша подія ювілейного сезону, прем’єра сучасної опери І. Небесного «Хитрий Лис», режисер-постановник Василь Вовкун, народний артист України. Цей проект своєрідна творча колаборація нашого театру та Львівської опери.
Восени до ювілею з дня народження Дж. Верді покажемо оперні вистави: «Аїда», «Травіата», «Трубадур», «Набукко» з запрошеними солістами або диригентами з Києва, Львова, Одеси.
Як завжди до новорічних свят ми готуємо виставу для малечі, це буде прем’єру балету «Аладдін», до якого зараз на замовлення театру пишеться музика. А я працюю над сценографією до вистави. В осені запланована участь театру в балетному фестивалі в Німеччині, де ми будемо презентувати балет «Жізель». А також гастрольні поїздки до США, Канади та Великої Британії.
Готуємо документи на вступ до асоціації оперних театрів «Opera Europa». Я вважаю, що це стане визначним кроком до більш активної співпраці з зарубіжними партнерами не тільки в питаннях гастролей, але і в сумісних постановках оперно-балетних вистав.
Я щиро дякую всьому колективу театру за плідну,
інтенсивну та надихаючу співпрацю. А нашим глядачам хочу побажати, бережіть себе та підтримуйте рідних. І приходьте до нас у театр по яскраві емоції! Тут можна наповнитись енергією, насолодитися прекрасною музикою, чарівним співом наших солістів опери та артистів хору, грацією та віртуозністю артистів балету та звучанням симфонічного оркестру! Сьогодні репертуар нашого театру настільки різноманітний та потужний, що може приємно здивувати як поціновувачів класичних вистав, так і прихильників сучасних театральних форм. Отримуйте задоволення від справжнього мистецтва!

Партнери

Медіа партнери