Зачекайте...
×

105 років з дня народження Анатолія Васильовича Ареф’єва

105 років з дня народження Анатолія Васильовича Ареф’єва

Сьогодні 105 років з дня народження першого головного художника нашого театру АНАТОЛІЯ ВАСИЛЬОВИЧА АРЕФ’ЄВА (24.11.1918-28.01.1989).
АНАТОЛІЙ АРЕФ’ЄВ народний художник СРСР, лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка за оперу К. Данькевича “Богдан Хмельницький” (1978р.).

Він оформив більш 70 оперно-балетних вистав у театрах України та інших країн.
Ескізи костюмів та декорації до оперно-балетних вистав зберігаються сьогодні не тільки в музеях нашого міста, а також і в інших країнах.
В історію Дніпропетровського театру опери та балету Анатолій Васильович Ареф’єв увійшов на правах засновника театру. «Не було б Ареф’єва, нічого б не було. Він – фундамент театру. Перший! Решта – потім і з великим відривом”, – так каже народна артистка СРСР Нонна Андріївна Суржина. У нашому театрі він оформив більш 30 оперно-балетних вистав: “Лебедине озеро”, «Аїда», «Трубадур», “Богдан Хмельницький”, “Лускунчик”, “Спартак”, “Великий вальс”, “Раймонда”, “Джоконда” та інш.
Сьогодні в репертуарі Дніпропетровського академічного театру опери та балету шість вистав, які оформлював Анатолій Васильович: «Аїда», «Ріголетто» та «Трубадур» Дж. Верді, “Паяци” Р. Леонковало, “Весілля Фігаро” В.-А. Моцарта та балетні вистави: “Шопеніана” Ф. Шопена, “Тисяча та одна ніч” Ф. Амірова.

Історія “Дніпро Опера” на сайті театру.

 

Партнери

Медіа партнери